Kolibri kertészet
  • 0

Gyümölcsös

Az egres (köszméte) termesztése

Az egres (köszméte) termesztése

Az egres gyermekkorunk szép emlékeit idézheti. Szerencsére igen könnyű a termesztése, bármilyen jó víztartó képességű talajon szépen fejlődik, a tűző napot és a félárnyékot is szereti. Az egres metszésénél - hacsak nem teljesen tüskétlen fajtát nevelünk - viseljünk bőrkesztyűt. A metszés ideje az ősz és a tél, de ha madarak veszélyeztetik a rügyeket, halasszuk el a metszést rügyfakadásig,

Biotippek a gyümölcsösben

Biotippek a gyümölcsösben

- Azokat a tavasszal ültetett facsemetéket, amelyek még május elején sem hajtanak, esetleg meg tudjuk menteni, ha óvatosan kiássuk őket, gyökereiket megtisztítjuk, még egyszer egy kissé visszavágjuk, s ezt követően két napra vízzel telt vödörbe állítjuk, majd elültetjük.
 

Bőséges termés az áfonyán

Bőséges termés az áfonyán

Az amerikai fürtös áfonya (Vaccinium corymbosum) egy újonnan kinemesített fajta, amely bővebben terem, mint az európai fekete áfonya (Vaccinium myrtillus). A fekete áfonya Európa számos országában vadon él, de természetes élőhelyein kívül nagyon nehéz termeszteni, ezért a kiskertekben inkább az amerikai áfonyát neveljük.

Kiskerti gyümölcstermesztés

Kiskerti gyümölcstermesztés

A kiskerti gyümölcstermesztés
A biokert előnyei a zöldségeshez hasonlóan a gyümölcsösben is nyilvánvalóak. Ízletes almánkat növényvédőszer-maradványoktól való rettegés nélkül fogyaszthatjuk,

Szabadgyökerű facsemeték ültetése

Szabadgyökerű facsemeték ültetése

Amíg a helyet előkészítjük, a csemeték gyökerét gondosan takarjuk be. Ezzel napos vagy szeles időben is elkerüljük a kiszáradást.
 

Sikeres művelet!
Sikertelen művelet!
Sikertelen művelet!