Kolibri kertészet
  • 0

Kerti megoldások

A megfelelő sövénynövény kiválasztása

A megfelelő sövénynövény kiválasztása

Minden kertész védettséget szeretne élvezni a külvilágtól és az erős széltől. Ennek megvalósítására több lehetőségünk is van: a sűrű kerítés, természetes vagy nyírott sövény, valamint drótkerítésre futtatott kúszónövény ültetése.

Apró kincsek lapos edényekben

Apró kincsek lapos edényekben

A tálakban és az alacsony teknőkben virítanak a legszebben az alpesi és a virágszőnyeget alkotó növények, illetve az alacsony növésű hagymások. A kövirózsával borított alacsony tálkák homogén együttese a terasz meghatározó díszítőelemévé válhat.

A vidéki stílusú kert varázsa

A vidéki stílusú kert varázsa

Szerencsére napjainkban már nem kell nyerni a lottón ahhoz, hogy vidéki stílusú nyugalmas menedéket teremthessünk. Gyakran elég egy kevés változtatás, és a ház melletti egyszerű kert átalakul személyes vidéki rezidenciává.

Kavicságy a kertben

Kavicságy a kertben

Kertünket különlegesebbé tehetjük egy színpompás kavicsággyal vagy egy szolidabb árnyalatú kavicsszegéllyel. A kavicsok és a csodálatos virágok könnyed játéka különleges bájt kölcsönöz kertünknek.

Kertkialakítási ötletek

Kertkialakítási ötletek

A kert új képének tervezése során először azt kell eldönteni, hogy milyen formája lesz az ágyásoknak és az ösvényeknek. Az ívelt vonalú ágyásszegély természetes külsőt kölcsönöz a kertnek.

Kertünk dísze: a pad

Kertünk dísze: a pad

Ha szeretnénk terebélyes, idős fák árnyékában üldögélni, vagy csak egyszerűen hűsölnénk egyet a kertben a nyári tikkasztó melegben, érdemes készítenünk vagy beszereznünk egy padot, melyet akár a fa közvetlen közelébe is tehetünk. Érdemes olyan anyagból készült padot választanunk, mely dacol az időjárás viszontagságaival és még mutatós is, így padunk a kert dísze lehet.

Konténerkertészkedés a balkonon

Konténerkertészkedés a balkonon

A konténeres kertészkedés nem jelenhet gondot egy kezdő kertésznek sem ha van pár négyzetméternyi terasza vagy tetőkertje. Mivel a cserepekbe ültetendő növényeket évszakonként változtathatjuk, nem tudjuk elrontani sem.

Lejtős kertek

Lejtős kertek

Ha feltekintünk egy virágzó domboldalra, úgy tűnik, mintha a virágok az égig érnének, ha pedig fentről nézünk lefelé, uszályként terülnek el a lábunknál. Egy rézsűs kertben a kialakítási lehetőségek nagyon sokfélék. Itt nem csak jobb és baloldal, hanem elöl és hátul létezik, hanem fent és lent is. Ez teszi izgalmassá.

Minden évszakban pompás kert

Minden évszakban pompás kert

Egy igazán jól megtervezett kertben minden évszakban van látnivaló. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig tele van virággal. De megfelelően összeválogatott növényekkel tavasztól télig minden évszakban szép lesz a kertünk.

Pompázatos keskeny ágyás

Pompázatos keskeny ágyás

A csupasz házfalak vagy az egyenletes formájúra nyírt sövények gyakran olyan hatást keltenek, mintha idegen testek lennének a kertben. Ilyenkor nyújtanak segítséget az évelő növények, átmenetet képezve a ház és a kert között.

Terasz tökéletes kerettel

Terasz tökéletes kerettel

Kávét kortyolgatni a napsütésben, virágtengerrel körülvéve, amely mágikusan vonzza a méheket és a pillangókat – csábító látomás.

Vegyes szegélyágyás

Vegyes szegélyágyás

Egy olyan szegélyágyás, amelyben az évelők mellett rózsák és bokrok, valamint hagymás és nyári virágok is nőnek, nemcsak szép, hanem előnyös is: amikor kora tavasszal kevés évelő virágzik, a hagymás virágok, mint a krókusz és a nárcisz, megszínesítik az ágyást.

Virágok a sűrű lombok alatt

Virágok a sűrű lombok alatt

A fák alatti terület még a tapasztalt kertészek számára is problémát jelent, mert itt a növények kevés vízhez és fényhez jutnak. Ezt a problémát majdnem minden hobbikertész ismeri: a kertben a fák és a bokrok egyre nagyobbra nőnek, azonban alattuk a föld egyre sivárabb, színtelenebb, mivel sem a gyep, sem a virágágyás nem marad meg. 

Sikeres művelet!
Sikertelen művelet!
Sikertelen művelet!