Kolibri kertészet
  • 0

Kavicságy a kertben

Kertünket különlegesebbé tehetjük egy színpompás kavicsággyal vagy egy szolidabb árnyalatú kavicsszegéllyel. A kavicsok és a csodálatos virágok könnyed játéka különleges bájt kölcsönöz kertünknek.

Kavicságy a kertben

 

A kavics természetes hatásán kívül másik előnye, hogy kevesebbe kerül mint bármely más talajburkoló. A kavicstakaró a talaj vízháztartását is javítja, kiegyenlíti a talaj hőingadozását, és csökkenti a párolgást, így sok öntözést megspórolhatunk nyáron. Ha pedig a kavicságy alá fátyolfóliát terítünk, a gyom sem fogja felütni a fejét.

A kavicsok sokszínűsége lehetővé teszi számunkra hogy megtaláljuk a kertünk számára a legalkalmasabb kavicsfajtát. A változatos színárnyalatoknak köszönhetően elegáns környezetet varázsolhatunk kertünkből. Ha szeretjük, hogy a talpunk alatt ropog a lépéseink zaja, válasszunk gyöngykavicsot, ha pedig kicsit stabilabb, csendesebb járást szeretnénk, a zúzott kő lesz az ideális számunkra. Ez a természetes építőanyag ugyanolyan jól mutat az árnyékos sarkokban, mint a színpompás virágágyásokban. A vizes kertben is nagyszerűen használható a kavics, a tófólia széle is elegánsan elrejthető a kavicsmulcs alatt.