Kolibri kertészet
  • 0

Növények és a földsugárzás

A vízerek és a föld alatti energiamezők okozhatnak a növényeknél rohamos növekedést, de általában ennek ellenkezője történik: a fa vagy virág megbetegszik.

Növények és a földsugárzás

Gyakran előfordul, hogy a fa kicsavarodva nő, ezzel próbálja elkerülni a sugárzást. Ha ez nem sikerül, elsatnyul, levelei lehullanak, előfordul, hogy a törzsön duzzanatok képződnek. Vannak növények, amelyek nem is indulnak növekedésnek.

Beteg fa

Ha ilyen rendellenes dolgot tapasztalunk, kezdjünk el gyanakodni és radiesztéta szakemberrel méressük ki a kertünket. Viszont vannak olyan növények is, amelyek kedvelik a sugárzásokat. Ilyen kétes helyekre ültessük ezeket.

Ilyen a tölgy, akác, éger, kőris, bodza, mogyoró, gyűszűvirág, kálmos, magyal oregano.
Mi magunk is megpróbálhatjuk kimérni a földsugárzást a következő módszerrel: helyezzük kezeinket pár percre a növényre, és ha szédülni kezdünk, vagy ha kellemetlen érzés keletkezik a gyomrunk tájékán, akkor valószínűleg egy földsugárzással van dolgunk.
Ha még fiatal az adott növény, egyszerűen ültessük át.
Ha már ettől idősebb, akkor sem kell megválnunk tőle, léteznek a feng shui által alkalmazott praktikák, segítségek ilyen helyzetben is. Ássunk egy méter mélyre a főgyökér közelében, és helyezzünk el a gyökerek közt több olyan csiszolatlan hegyikristályt, melyek 4-5cm vastagok, és 10-12cm hosszúak. Hegyes csúcsuk lefelé mutasson. A földet helyezzük vissza. A kristály semlegesíti a sugárzást.
Ha a növényünkön száraz ágak vannak, távolítsuk el, majd lássuk el sebeit fasebkátránnyal (gazdaboltokban kapható).
Ha úgy döntünk, hogy növényünk menthetetlen, vágjuk ki, de a gyökerét is távolítsuk el amennyire lehet, mert negatív energiát, shát gerjeszt, ami rossz hatással van életünk egy adott területére.