Kolibri kertészet
 • 0

  Kamcsatkai mézbogyók

  8 termék

  Név | Ár

  Szibériai mézbogyó (Aurora)

  (Lonicera kamtschatika Aurora) 1,5 méter magas mézbogyó, bokra kifejezetten télálló, a -25 C-ot is bírja. Kék termése hosszúkás, hengeres mézédes, lédús. Már áprilisban nyílnak sárga virágai, termését június elején szedhetjük. Bőtermő. C-vitamin tartalma kiemelkedő. Bogyóiból lekvár is készíthető, de friss fogyasztásra is ajánlott.

  3 290 Ft

  Szibériai mézbogyó (Bakczarskaja)

  (Lonicera kamtschatika Bakczarskaja) 1,5 méter magas mézbogyó. Rendkívül fagytűrő, igénytelen cserje, bármilyen talajban szépen fejlődik. Sárga, dekoratív virágai már márciusban díszítik kertünket. Dézsába is ültethető. Hosszúkás, hengeres, mézédes bogyóját mát tavasz végén szedhetjük. C vitamin tartalma nagyon magas. Lekvárnak, szörpnek vagy friss fogyasztásra is ajánlott.

  3 600 Ft

  Szibériai mézbogyó (Bakczarskij Velikan)

  (Lonicera kamtschatica) 1,5-2 m magasra növő cserje, ízletes, hosszúkás, sötétkék bogyói bogyói nyár elején teremnek. Bőséges C-vitamin forrás. Bármilyen talajban szépen fejlődik, teljesen télálló, a -25 C-ot is elviseli. Dézsába ültetve teraszon és balkonon is szépen mutat. Lekvárt, ivólét is készíthetünk belőle, de bogyói nyersen a legfinomabbak!

  3 500 Ft

  Szibériai mézbogyó (Dozc Velikana)

  (Lonicera kamtschatica Dozc Velikana) 1,5-2 méter magas mézbogyó. Teljesen télálló, igénytelen cserje, bármilyen talajban szépen fejlődik. Mézédes, hengeres bogyóit májustól szedhetjük. Bőtermő. Sárga virágai már áprilisban nyílnak. Balkonon dézsában is tartható. Gyümölcsének magas az antioxidáns, C és B vitamin tartalma. Szörpök, lekvárok készítésére de friss fogyasztásra is ajánlott. A bőséges terméshozam elérése érdekében legalább két mézbogyó fajtát ültessünk egymás mellé.

  3 600 Ft

  Szibériai mézbogyó (Duet)

  (Lonicera kamtschatika Duet) 1,5 méter magas bokor. Bőtermő, egy bokron akár 2,6 kg termés is lehet. Kék, hosszúkás bogyóit már májustól szedhetjük. Teljesen télálló, bármilyen talajban szépen fejlődik. Gyümölcsének magas az antioxidáns, a C- és a B vitamin tartalma. Lekvárt, szörpöket is készíthetünk belőle, de friss fogyasztásra is ajánlott.

  3 600 Ft

  Szibériai mézbogyó (Indigo Gem)

  (Lonicera kamtscatica Indigo Gem) 1,5 méter magas cserja. Teljesen télálló, a -25 C-ot is bírja. Igénytelen, bármilyen talajban szépen fejlődik. Mézédes terméseit már májusban szedhetjük. Bogyóiból lekvárt, szörpöt is készíthetünk, de friss fogyasztásra a legalkalmasabb. A bőséges terméshozam elérése érdekében legalább két fajta mézbogyót ültessünk egymás mellé.

  3 500 Ft

  Szibériai mézbogyó (Wojtek)

  (Lonicera kamtschatika Wojtek) 1,5 méter magas cserje. Rendkívül télálló, a -25 C-ot is bírja. Igénytelen, bármilyen talajban szépen fejlődik. Kék, hengeres termése májusban érik. Dézsában is tartható. C vitamin tartalma nagyon magas. Lekvárnak vagy friss fogyasztásra is ajánlott.

  3 600 Ft

  Szibériai mézbogyó (Woloszebnica)

  (Lonicera kamtschatika Woloszebnica) 1,5 méter magas bokor, rendkívül télálló. Kék termése hosszúkás, hengeres, mézédes, bogyóit már májustól szedhetjük. Bőtermő, igénytelen fajta. C vitamin tartalma rendkívül magas. Lekvárnak vagy friss fogyasztásra is kiváló.

  3 400 Ft
Sikeres művelet!
Sikertelen művelet!
Sikertelen művelet!