Vöröshagyma Biomag

Vöröshagyma Biomag

(Allium ceapa) Biomag! Zsenge hagymaízű csíranövény. Kiváló gyulladáscsökkentő, antiszeptikus és nyálkaoldó hatása van. Vértisztító. Enyhíti a gyomor- és bélpanaszokat. Sok vitamint (B1, B2, C) és ásványi anyagot tartalmaz (K, Ca, Mg, P, Fe).

  • Tároló típusa: 15 g
700 HUF    

Hogyan csíráztassunk?

 

 

Csíráztató tálban vagy nedves szűrőpapíron
 

1. Két evőkanálnyi magot válogatás és mosás után áztassunk be langyos vízbe a csíráztató tál alsó részében. A gabonák 12, az apró magvak 4–8, a nagyobbak 24 óra alatt duzzadnak meg.
2. Szűrjük le a vizet, mossuk át a magvakat, és tegyük őket a csíráztató tál lyukas aljú részébe. Az edényt jól szellőző, 17–22 C-fokos helyen tartsuk. Ha a tálkészlet többemeletes, többfajta magot is csíráztathatunk.
3. Minden reggel és este langyos vízzel mossuk át a csírákat. Ha elérték a szükséges nagyságot, még egyszer öblítsük át őket. Fogyasztásig tartsuk hűtőben.

 

Egész évben vethető. Naponta kétszer öblítsük át friss vízzel. Csírázási idő: 5-7 nap.

 



Ajánlott kapcsolódó termékek:














Vissza


Népszerű címkék


©2008 Kolibri dísznövény kertészet