Kolibri kertészet
  • 0

Virágcsalogató

Karola 2023. október 18.

Ahogy a rügyek kipattannak, és előbújnak a rózsaszín vagy hófehér szirmok, az maga a csoda. Szerencsére olyan csoda, amelyet mi is megteremthetünk otthonunkban.

Virágcsalogató

 

barackvirág

A legtöbb növényt könnyű becsapni, vagyis ha a téli hideget átélték, utána már hajlandóak tavaszi szellőként megélni a szoba melegét. Ezután pedig megállíthatatlanul bimbózni kezdenek és virágba borulnak a nappalink asztalán vagy a konyhaablakban.
Leglátványosabbak a kora tavasszal, lombfakadás előtt virágzó fajták: a mandula, az őszibarack, kikeleti bangita, varázsmogyoró, téli jázmin, törpe mandula és az aranyvessző. Ezekről lelkifurdalás nélkül vághatunk ágakat, ugyanis alapos metszés vár rájuk.
A levágott vesszőket fektessük a fürdőkádba és langyos vízzel zuhanyozzuk őket, lehetőleg naponta. A szárak alsó részét két - három ujjnyi szélességben kalapáccsal kissé zúzzuk szét, hogy könnyebben fel tudják szívni a vizet, amelyet szintén naponta kell cserélni a vázában. Egy-két hét alatt megjelennek a virágok: káprázatos kénsárgák, pasztell rózsaszínek, fehérek.