Kolibri kertészet
  • 0

Válasszunk karácsonyfát

Karola 2022. december 05.

Karácsonyfa vásárlás előtt érdemes egy kicsit végiggondolnunk, hogy a nagy választékból melyik fajta felel meg legjobban az ízlésünknek. Segítünk a választásban:

Válasszunk karácsonyfát

 

duglászfenyőnek több fajtaváltozata ismert ,ezek kissé eltérőek, de valamennyi tűlevél hullás nélkül viseli a szobahőmérsékletet. Egyik legszebb karácsonyfának való fajta. Népszerű, sokan választják ezt a fajtát. Tűlevelei 2-3 centiméteresek, És narancsillatot árasztanak.

Az ezüstfenyő tűlevelei kékesfehérek, 1,5-3 cm-esek. Számos fajta létezik, kissé színben térhertnek el egymástól, de mindegyikre jellemző, hogy hullás nélkül viselik a lakásban uralkodó körülményeket.

A lucfenyő a klasszikus karácsonyfa megtestesítője. Sajnos a szobában hamar hullatni kezdi sötétzöld tűleveleit. Csak közvetlenül az ünnep előtt vegyük meg, és figyeljünk arra is, hogy a frissen vágott fa törzsén világos a vágási felület.

A feketefenyő  levelei párosával állnak az ágakon, 10-18 cm hosszúak. Sötétzöld leveleivel, tömött hajtásaival, gyantás ágaival újabban kedvelt karácsonyfának számít, mivel levelei nem potyognak le idő előtt, és árban is a kedvező fajták közé tartozik.

A normandiai jegenyefenyő levelei puhább tapintásúak, sötétzöldek, fonákukon ezüstös színűek. Tűlevelei 3 cm-nél rövidebbek. Nemes kinézetű karácsonyfa.

Az erdeifenyő előnye, hogy levelei nem hullanak le az ágakról. Ágörvei azonban ritkásabbak mint a feketefenyőé, ezért nehéz feldíszíteni. Gyantatartalma olyan magas, hogy a középkorban fáklyát készítettek a forgácsából.