Tortilla
Karola • 2023. október 18.
Hozzávalók: 15 dkg búzaliszt, 10 dkg kukoricaliszt, víz
A tortilla mexikói kenyérféle, amelyet a legtöbb fogás mellé feltálalnak. Akétféle lisztet egy tálban összekeverjük. A közepén mélyedést készítünk, amelybe apránként beleöntjük a 2,5 dl meleg vizet. Széles, lapos késsel kemény tésztává keverjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, és addig gyúrjuk, amíg sima lesz.A tésztát annyi adagra osztjuk, ahány tortillát szeretnénk. Egyszerre csak egy adagot nyújtunk ki nagyon vékonyra, kb. papírvastagságúra, majd palacsintasütőben egyenként kisütjük őket. Néhány másodperc sütési idő bőven elegendő.
Álmai növényei, egy kattintásra – frissen, közvetlenül a kertészetünkből, barátságos kiszolgálás és kedvező árak 2006 óta!
Webáruház kategóriák
VirágokSzárazságtűrő virágokSzárazságtűrő gyümölcstermőkSzárazságtűrő egyéb növényekMediterrán növényekGyümölcstermőkSzabadgyökerűekVetőmagokDughagymákCserjékPáfrányok DíszfüvekIndiai selyemmirtuszokÁrnyliliomokTűzgyöngyvirágokIllatos nyáriorgonákMagas törzsre oltott díszfákFenyők, örökzöldekFűszernövényekDíszfákKúszónövényekÁrnyéktűrő növényekTalajtakaró növényekDíszcserjék fajtalista 1.Évelők fajtalistaElfogyott