Kolibri kertészet
  • 0

Terasz és ülőhelyek a kertben

A terasz tulajdonképpen a ház folytatása, ezért törekednünk kell arra, hogy otthonosan alakítsuk ki, mely helyet ad a kellemes esti beszélgetéseknek.

Terasz és ülőhelyek a kertben

El kell gondolkodnunk azon, hogy mire szeretnénk esősorban használni a teraszt, és ennek megfelelően válasszunk bútort.
 

Ha a teraszt pihenésre, napozásra vagy olvasásra szeretnénk használni, akkor széles, vastagon párnázott ülőbútorokkal, kényelmes nyugágyakkal rendezzük be. Ha viszont szeretnénk itt a családdal reggelizni, vacsorázni, akkor egy nagyobb étkezőasztalt állítsunk fel, a hozzá való kényelmes székekkel. Amennyiben gyakran látogatnak meg minket vendégek, akkor kihúzható asztalt vásároljunk. Arra is figyeljünk, hogy elég nagy hely legyen az asztal körül, ne legyen a népes vendégsereg helyszűkében. Egy 90 cm átmérőjű vagy hosszúságú asztalhoz kb. 3 x 3 m-es hely kell. Különösen kellemes, ha a teraszunk egy kis tó vagy patak partján áll. A víz, mint ösztönző elem pozitív energiával tölti fel az embert.

A feng shui szabályai szerint a kerti ülőhelyek számára a báguá családot jelképező területe a legalkalmasabb két ember számára viszont egy csendes ülősarokhoz vagy akár csak egy kis padocskához a partnerkapcsolatot jelképező területen találunk megfelelő helyet. A szép virágzatú cserjék és kúszónövények árnyéka megfelelő környezetet teremt egy meghitt beszélgetéshez. De ne ragaszkodjunk teljesen a báguához az alkalmas hely kiválasztásakor. Ha pl. a kertünkben a családot vagy a partnerkapcsolatokat jelképező terület egy forgalmas út mellé esik, válasszunk kellemesebb helyet az esti beszélgetésekhez. A báguá szerinti tájékozódás csak egy szempont a kertben kialakítandó ülőhelyek kiválasztásához. Sokkal fontosabb az, hogy az ember jól érezze magát ott, ahol letelepedik.