Kolibri kertészet
  • 0

Savanyú káposztás egytálétel

Karola 2023. október 18.

Savanyú káposztás egytálétel

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 4 személyre

 

2 burgonya
2 sárgarépa
1 póréhagyma
250g savanyú káposzta
2/2l zöldségalaplé
2 tojássárgája
150g tejszín
Só, bors

 

A burgonyát és a sárgarépát megmossuk, meghámozzuk és durvára reszeljük. A póréhagymát félbe vágjuk ,megmossuk és felkarikázzuk. A savanyú káposztát vékonyra szeleteljük.
A zöldségeket és az alaplevet 15 percig főzzük. Végül az edényt levesszük a tűzről. A tojássárgáját összedolgozzuk a tejszínnel és belekeverjük az ételbe. Sóval, borssal ízesítjük.