Kolibri kertészet
  • 0

Rebarbara

12 cm-es cserép
(Rheum palmatum) A rebarbara terjedelmes bokorrá fejlődő növény, de a konyhakerten kívül a dísznövények között is megállja a helyét, mert levélnyelei élénk pirosak, levelei 50-60 cm nagyok, sötétzöldek és fodrosak. Fő értéke a húsos levélnyele, melynek C-vitamin tartalma igen magas. A növény minden részét felhasználják a gyógyászatban, de étkezésre csak a levélnyelek alkalmasak, amelyből salátákat, kompótot, sőt süteményt is készíthetünk.
1 890 Ft

Raktáron

Almás rebarbaradzsem

Hozzávalók 4 db 1/4 literes üveghez:
1 kg rebarbaraszár
40 dkg alma
1 db citrom
50 dkg befőzési cukor
1/2 teáskanál friss reszelt gyömbér
4 db 1/4 literes üveg

Előkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát lereszeljük. A citromot megmossuk, héjából levágunk egy körülbelül 5 cm-es darabot, és levét kinyomjuk. Az üvegeket alaposan kimossuk, száradni hagyjuk.

Elkészítés: A rebarbarát és az almát a citrom levével, héjával és 2 evőkanál vízzel puhára főzzük. (A rebarbara ne főjön szét.) Kivesszük a citrom héját, és a kompótot hűlni hagyjuk. Elkeverjük a befőzési cukrot a kompóttal, és felforraljuk. Belekeverjük a gyömbért, és 3 percig rotyogtatjuk. Az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, és fejtetejükre állítva hűlni hagyjuk.

Forrás: midmegette.hu

A rebarbara termesztéséről többet megtudhat ITT.


Sikeres művelet!
Sikertelen művelet!
Sikertelen művelet!