Kolibri kertészet
  • 0

Paprika termesztése üvegházban

Az étkezési és a fűszerpaprika is jól termeszthető üvegházban. Igen melegigényes növény, ezért 18-21 C-ot kell állandósítanunk. Fűtött üvegházban már februárban, fűtetlen házban először március végén vessük a paprikamagokat.

Paprika termesztése üvegházban

 

Amikor a sziklevelek már elég nagyok és a növények könnyen kezelhetők, ültessük őket 9 cm-es cserepekbe. Amikor az előző edény talaját már átszőtték a gyökerek, cseréljük a cserepet nagyobbra. Feltétlen ügyeljünk a palánták közti távolságra, hogy elég fényt és levegőt kapjanak.

Áprilisban ültessük ki őket a szabadföldbe 35 cm-es sor- és tőtávolságra, vagy speciális zsákokba. Tapasztalt kertészek szerint a paprikatövek jobban teremnek, ha a gyökerek növekedését korlátozzuk, ezért 20 cm-es cserepekbe ültetik őket. A növényeket támasszuk egy melléjük tűzött bothoz, és kössük meg. Rendszeresen öntözzünk, egyidejűleg trágyalevezzünk is. Akkor szedjük a paprikákat, amikor még zöldek, de már nagyok. Aki az erősebb zamatú, érettebb terméseket kedveli, hagyja a szárakon megpirosodni őket.

 

Cikkek a témában:

 

A tüzes és az édes - a paprikafajták sztárjai