Őszi áfonyássütemény



Őszi áfonyássütemény

 




Hozzávalók:

 

200 g vaj

200 g cukor

4 tojás

1 tk. fahéj

2 tk. kakaó

200 g tönkölyliszt

150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

50 g őrölt mogyoró

2 tk. sütőpor

áfonypép

csokoládémáz

 

A vajat a cukorral és a tojásokkal keverjük habosra, és adjuk hozzá a mogyorót. Tegyük egy tálba a kétféle lisztet, szórjuk hozzá az őrölt fahéjat, a kakaót és a sütőport is és keverjük össze a masszával. A tésztát végül törtsük kapcsos sütőformába és sütőben 180 C-on kb. 55 percig süssük. A sütési idő felénél letakarhatjuk sütőpapírral. Kihűlés után a süteményt hosszában vágjuk félbe, mindkét felet kenjük meg áfonyapéppel, majd a megkent felükkel tegyük egymásra öket. Kívülről is kenjük be áfonyapéppel, és hagyjuk állni kb. 15 percet, hogy a tészta magába szívja. Ezután vonjuk be csokoládémázzal a süteményt.
 



Vissza

©2008 Kolibri dísznövény kertészet