Kolibri kertészet
  • 0

Növények kiválasztása

Homoktalajok dísznövényei

Homoktalajok dísznövényei

A legtöbb növény megél a homokos talajon, de fokoznunk kell a talaj víztartó képességét. Ezt úgy tehetjük meg, hogy szerves anyagot (komposzt, istállótrágya) adagolunk a talajhoz. A következőkban olyan növényeket mutatunk be, amelyek kedvelik a homokos talajt.

Mészkedvelő növények

Mészkedvelő növények

A meszes, ennek megfelelően lúgos kémhatású talajok hajlamosak a kiszáradásra, mivel a víz gyorsan kiszivárog a felső rétegükből. Magas a pH-értékük, amivel együttjár néhány tápanyagnak a hiánya. Ezt sok növény nem képes tolerálni. A következőkben néhány kimondottan mészkedvelő növényt mutatunk be.

Savanyú talajt kedvelő növények

Savanyú talajt kedvelő növények

A növények többsége enyhén savanyú talajt kíván. Ezek a talajok gyakran túl nedvesek, de szerves trágya adagolásával javíthatunk a vízelvezetésen. A következőkban savanyú talajt igénylő növényeket mutatunk be.

Vályog- és agyagtalajok dísznövényei

Vályog- és agyagtalajok dísznövényei

Fontos szempont, hogy amikor kertünkbe növényeket ültetünk, figyelembe vegyük a növények talajigényeit, mert ha nem így cselekszünk, a növény senyvedni fog, ez pedig kudarcélményhez vezet. A következő összeállítás segítséget nyújt abban, hogy kertünk talajának megfelelő növényeket válasszunk, így csodálatos, életerős növények viríthatnak ágyásainkban.

Sikeres művelet!
Sikertelen művelet!
Sikertelen művelet!