Kolibri kertészet
  • 0

Napraforgó Biomag!

(Helianthus annus) Biomag! Tápérték: nagyon sok vitamint (A, B1, B2, B6, B12, D, E, F, K), ásványi anyagokat (kálcium, foszfor, vas, magnézium, kálium, cink, nátrium, réz) enzimeket és illóolajat tartalmaz (kb. 40% olajat), mely telítetlen zsírsavakban, főként lenolajban és lecitinben, esszenciális aminósavakban gazdag.
A termék nem elérhető

A csírákat ehetjük nyersen, salátában, kenyérre téve, de keverhetjük kefirbe, joghurtba is.

 

Hogyan csíráztassunk? 

 

Csíráztató tálban vagy nedves szűrőpapíron
1. Két evőkanálnyi magot válogatás és mosás után áztassunk be langyos vízbe a csíráztató tál alsó részében. A gabonák 12, az apró magvak 4–8, a nagyobbak 24 óra alatt duzzadnak meg.
2. Szűrjük le a vizet, mossuk át a magvakat, és tegyük őket a csíráztató tál lyukas aljú részébe. Az edényt jól szellőző, 17–22 C-fokos helyen tartsuk. Ha a tálkészlet többemeletes, többfajta magot is csíráztathatunk.
3. Minden reggel és este langyos vízzel mossuk át a csírákat. Ha elérték a szükséges nagyságot, még egyszer öblítsük át őket. Fogyasztásig tartsuk hűtőben.

 

Egész évben vethető. Naponta kétszer öblítsük át friss vízzel. Csírázási idő: 1-3 nap.

 

Sikeres művelet!
Sikertelen művelet!
Sikertelen művelet!