Kolibri kertészet
  • 0

Az áfonya jótékony hatásai

Karola 2022. augusztus 17.

Az áfonyában található rengeteg ásványi anyag, vitamin és vegyület számos betegségtől megóvja a szervezetet. Összegyűjtöttük az áfonya jótékony hatásait:

Az áfonya jótékony hatásai

Az áfonyának nagyon magas az antioxidáns-tartalma. Az antioxidánsok erősítik az immunrendszert és segítik a szervezetet a rákkeltő szabad gyökök elleni küzdelemben.

 

A gyümölcsben található vegyület csökkenti a szervezet koleszterinszintjét, mert a szív- és érrendszeri problémákért nemritkán a magas koleszterinszint a felelős.

 

Tudományosan bizonyított, hogy a már kialakult méhnyakrák és emlőrák terjedését.

 

Szabályozza a vércukorszintet, így megakadályozza a vércukorszint-ingadozást, aminek a hirtelen ránk törő farkaséhséget köszönhetjük.

 

A kék színű gyümölcsök, különösen a kék áfonya megakadályozza a húgyutak falára tapadó baktériumok szaporodását, ezáltal csökkenti a húgyúti fertőzések kialakulását és elősegíti a gyógyulást.

 

Az áfonyában található egyik vegyület lassítja a látásromlást melynek kialakulása az évek előre haladtával egyre valószínűbb.

 

Az áfonyában található vegyületek segítik az Alzheimer-kór és más idegrendszeri problémák kezelését. Magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően a téli náthás, influenzás időszakban is nagyszerű segítség.

 

A székrekedés egyik legjobb ellenszere, magas rosttartalmának és enyhe savasságának köszönhetően.

 

Az áfonyában található fitokemikáliák általános gyulladáscsökkentő hatásúak, ezért fogyasztása rengeteg gyulladással járó betegség kiegészítő kezelésében fontos szerepet játszhat.