Lencseleves



Lencseleves

Egy nagyon könnyen elkészíthető, tartalmas, laktató leves.




Hozzávalók:

 

  • 2 csésze lencse

4 csésze víz

8 csésze zöldségleves

1 hagyma kockázva

3 zellerszár, szeletelve

2 sárgarépa apróra vágva

2 gerezd fokhagyma aprítva

1 teáskanál só

1/4 teáskanál fekete bors

1/2 tk oregano

1 paradicsom felkockázva

2 ek vörösborecet

 

Az előkészített lencsét tegyük fel főni a vízben és a zöldséglevesben a hagymával és a sóval.  A félfővésben lévő lencséhez tegyük még hozzá a sárgarépát, paradicsomot, a zellert és a fokhagymát. Az elkészült levest ízesítsük a többi fűszerrel.

 

 



Vissza

©2008 Kolibri dísznövény kertészet