Költöztessük a tavaszt a lakásba!Költöztessük a tavaszt a lakásba!

Már jóval azelőtt, hogy a krókusz, a nárcisz és a jácint pompázatos díszbe öltözteti kertünket, elűzhetjük a telet a házunkban is. A vágott virágok rövid tarkaságától jóval tovább élvezhetjük lakásunkban a megelőlegezett tavaszt, ha a cserépben előhajtatott hagymás virágok veszik át a színpadot.
Már októbertől lehet kapni előhajtatott, gazdagon virágzó jácintot és amarilliszt, a nárcisz, örménygyöngyike és a krókusz decembertől kapható.
Jácintot mi is nevelhetünk, előkészített virághagymákból. Az erős, egészséges jácinthagymákat tegyük egy speciálisan erre a célra kiképzett jácintüvegbe. Egy ilyen üvegben a hagyma száraz marad, miközben a gyökér vizet szív fel. Az üveget pontosan a hagyma aljáig töltsük fel vízzel, de magát a hagymát ne érje víz.


A hagymát takarjuk le egy kicsi süveggel, és mindenestől tegyük hűvös helyre (12 C), amíg kifejlődnek a rügyek. Azután a hagymát üvegestől állítsuk a meleg és világos ablakpárkányra. A süveget akkor kell eltávolítani, amikor azt a fejlődő növényke megemeli. 
 Vissza

©2008 Kolibri dísznövény kertészet