Kolibri kertészet
  • 0

Kertünk átalakítása a feng shui elvei szeint

A feng shui jól átgondolt alkalmazásával a pozitív energia minden kertben növelhető. Első lépésben fel kell térképeznünk kertünket aszerint, hogy mi az ami változtatásra szorul.

Kertünk átalakítása a feng shui elvei szeint

 

Előnytelen és zavaró tényező lehet:
Ha kerítésünk túl magas és tömör, mert így teljesen elvágja a lakókat a külvilágtól. Káros, ha a szomszéd ház éle közvetlenül a bejárati ajtónkra vagy teraszunkra mutat. Lehetőleg nagyobb fák se zárják el az ablakon való kilátást. Jó, ha a házból közvetlenül rálátunk a gyerekek játszóhelyére. Nyugalmunkat zavarhatja az is, ha úgy érzi, hogy a szomszédok figyelik, amikor a teraszon üldögél.
A változtatásoknál arra törekedjünk, hogy harmonikus környezetet hozzunk létre, mely összhangban van egyéni igényeinkkel és kiegyensúlyozottságot teremt érzelemvilágunkban és gondolatainkban egyaránt. A kertünkben való változtatásokat ne túl gyorsan hajtsuk végre, mert a munkálatok elhúzódása sokáig káoszt teremt környezetünkben, ami szintén zavaró tényező. Észszerűbb tehát mindig csak egy kertrészt átalakítani, és utána figyelni a bennünk zajló érzelmi változásokat: tehát azt, hogy kellemes érzéssel tölt –e el minket az átalakított terület látványa.
 

Egy kert, mint élő egész, folyamatosan változik. Az elültetett fák és bokrok tekintélyes méretű példányokká válnak, az évszakok változása is folyamatosan befolyásolja kertünk milyenségét. A kert állandó változása mellett azonban átalakulnak az ott élők igényei is. A kisgyerekeknek még biztonságos játszóhelyre van szükségük, rózsák és kerti tó nélkül, ahogy nőnek, inkább egy biciklitárolóra lesz szükség. Amikor a gyerekek kirepülnek, helyet kaphat a szülők hobbija. Ügyeljünk arra, hogy kertünk mindig összhangban legyen a családban uralkodó helyzettel, és ne a fejlődés mögött járjon. Aki a feng shui elvei szerint él, az nem a múltban, hanem a jelenben él.