Kolibri kertészet
  • 0

Harmónia a lakásban

A Feng shui szabályait nem kell kötelező érvényűnek tekintenünk, csupán segítség, hogy jobban érezzük magunkat.

Harmónia a lakásban

Játék a színekkel, formákkal, tárgyakkal. Megérzéseinket és érzelmeinket hagyjuk szabadon működni. Mondjunk le azokról a tárgyakról, amelyeket nem találunk szépnek, vagy rossz élmény kötődik hozzájuk.
A harmónia és a boldogság a Feng shuiban szorosan összekapcsolódnak a renddel és a tisztasággal, hiszen minden tárgy – így a szükségtelen tárgyak is – energiát termelnek, és így okozói lehetnek a csí áramlásában bekövetkező diszharmóniának is. Éppen ezért a rendrakás a Feng shui egyik legfontosabb eleme.
 

rendetlenség

Mindannyian ismerjük azt a helyzetet, amikor nem tudunk megszabadulni olyan tárgyaktól és egyebektől, amelyeket már rég nem használunk. Ilyenkor még legtöbbször nem zártuk le a múltat, még függünk tőle. Pedig a régi, használaton kívüli tárgyak negatív energiát termelnek.
Ha tehát harmonikus viszonyokat akarunk az életünkben és így a lakásunkban is, akkor szükségszerű lesz megválnunk a számunkra már nem fontos dolgoktól, ezzel helyet teremteni az újnak.
További lehetőség arra, hogy harmóniát teremtsünk a lakásunkban, ha némelyik bútordarabot egy másik, az energiák szempontjából kedvezőbb helyre állítjuk. Ezzel nemcsak a helyiség jellegét változtatjuk meg, hanem hamarosan észlelni fogjuk az energiák pozitív irányba való elmozdulását.
Ügyeljünk arra, hogy a bútorokat sose helyezzük el úgy, hogy éles sarkai felénk mutassanak. Így ugyanis olyan keresztező csí-energiák (sha) léphetnek fel, amelyek a mi saját energiamezőnket zavarják.
Figyelni kell arra is, hogy a háznak, lakásnak és minden szobának a közepe rendben és szabadon legyen.