Kolibri kertészet
  • 0

Hagymások és díszfüvek mesés kombinációja

Bélay Karola 2024. február 04.

A díszfüvek fontos szerepet játszanak napjaink kertépítészetében. Legtöbbször kísérőnövényként alkalmazzuk őket mert megjelenésükkel kiemeljk a színes virágok pompáját, de soliterként napos ágyások főszereplőiként is megállják a helyüket.

Hagymások és díszfüvek mesés kombinációja

 

A díszfüvek visszacsempészik kertünkbe a végtelen rétek hangulatát, sziklakertünkbenben pedig a hegyvidéki tájak hangulatát idézik fel. A levelek zizegése a kert szimfóniájaként muzsikál. A füvek egész lényéből árad a természetesség, légiesség, könnyedség, amely nagyszerűen kiegészíti a virágok pompáját.

A cickafark tarka ernyős virágaival vidám hangulatot teremt. Mivel szárazság- és napfénykedvelő növény, ezért nagyszerűen társítható alacsony fűfélékkel, például kék csenkesszel (Festuca glauca) vagy medvecsenkesszel (Festuca gautieri), de ugyanígy társnövénye lehet  alacsony díszsásoknak is. (Carex)

Különleges hatást érhetünk el, ha különböző szerkezetű növényeket társítunk a kertben, mint pédául a finom levelű fűféléket és a felálló szárú hagymás virágokat.