Fűszerkömény Konyhakömény

Fűszerkömény Konyhakömény

(Carum carvi) Növekedésének első évében csupán tőleveleket hoz, a másodikban viszont már kifejlődik a fehér vagy rózsaszínes virágzat. Július és szeptember között érő termését főként gyógyászati célokra, valamint fűszerként használják.

  • Tároló típusa: 2 g
- HUF    

A fűszerkömény elősegíti a gyomornedv-elválasztást, s ennélfogva enyhítheti a nehéz emésztés okozta fájdalmakat. A szélhajtó teakeverékek fontos alkotórésze. Jótékony hatással van a levegőnyelésre, a felfúvódásra és a bélgörcsökre. Végezetül, karvontar talmának köszönhetően, a köménynek bélfertőtlenítő, baktérium-és gombaölő hatása van.

 

Kömény tea: Összetörünk fél teáskanálnyi köményt, majd leöntjük 2 dl forrásban lévő vízzel. Negyedóra elteltével leszűrjük, és étkezés előtt fogyasztjuk.



Ajánlott kapcsolódó termékek:















Vissza

©2008 Kolibri dísznövény kertészet