Kolibri kertészet
  • 0

Csodagumó (Sauromatum venosum)

40-60 cm magasra növő különleges szobanövény. A csodagumót a tél vége felé, meleg szobában egy edénybe helyezzük; a hagyma öntözés nélkül rövidesen hajtani kezd, szárat nevel, amelynek a csúcsán helyezkedik el a sötétpiros, belső oldalán halványabb fellevél és ebből emelkedik ki a kontyvirágfélékre jellemző torzsavirágzat.
1 590 Ft

Raktáron

A virág 4-6 napig pompázik, azután elhervad. A visszahúzódott gumót a kert egyik védett, félárnyékos helyére, tápanyagokban és humuszban gazdag, jó vízháztartású földbe ültessük ki olyan mélyen, hogy legalább 6-8 cm földréteg legyen a gumó felett. A rendszeres öntözés hatására a gumóból 60-90 cm-es levélzet fejlődik, amely a következő évi virágképzéshez szükséges tápanyagokat a gumóban halmozza fel, tehát hamis az a feltevés, hogy a csodagumónak nincs szüksége földre és vízre, csak nem az év egész időszakában. Amikor a levelek kora ősszel behúzódtak, a gumót szedjük fel és fagymentes helyen, nyirkos tőzeg, homok, vagy fűrészpor között kell tárolni a télvégi virágoztatásáig.

 

A csodagumó másik különlegessége virágának dögszagra emlékeztető átható "illata". Ennek oka, hogy a természetben a legyek porozzák be a virágait, a szag azok odacsalogatását segíti elő.

1 db virághagyma/csomag

Sikeres művelet!
Sikertelen művelet!
Sikertelen művelet!