Kolibri kertészet
  • 0

Barátságos hangulat kialakítása

A lakásunkat díszítő képek és művészi alkotások kiválasztásánál hagyatkozzunk saját érzéseinkre.

Barátságos hangulat kialakítása

Mindenki csak maga tudja megállapítani, hogy a műalkotás pozitívan vagy negatívan hat energetikai környezetére. Mindenki másként értelmezi a művészetet, ugyanazt a tárgyat az egyik ember szépnek, a másik diszharmonikusnak találja.
 

A képek esetében is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Ha egy helyiségben túl sok műtárgy található, akkor ezek energetikai áramlásai kölcsönösen zavarhatják egymást, ezért ne zsúfoljuk tele szobánkat még szép tárgyakkal se!
Olyan képeket, amelyeket alapvetően sötét színekkel készítettek, és ezért komor és nyomasztó hatásúak, ne akasszunk fel lakásunkban, főleg ne a háló – vagy gyerekszobában. Azok a képek, amelyek pozitív, vidám motívumokat tartalmaznak, kellemes hatással vannak az ember pszichéjére.
 

szélcsengő

A barátságos hangulat erősíti a csít. Ennek kialakulását elősegítik a harmonikus hangok is pl. a lakás bejáratánál. A szélcsengők egyébként remek térelválasztók, amikor egy szobának két funkciót is be kell töltenie, pl. nappaliként és hálószobaként is egyaránt szolgál, s a helyiséget egy szekrénnyel vagy paravánnal nem lehet megosztani. A szélcsengő ebben az esetben feloldja a pihenés és a munka közötti energetikai távolságot.
A szélcsengő, ami leggyakrabban fémből, fából vagy kerámiából készül, az anyagán keresztül erősíteni illetve gyengíteni tudja a fém, a fa és a föld csí-energiáit. Különösen hasznosak a fémből készült szélcsengők, mert ezek tiszta és világos hangokat hoznak létre. Más anyagokból készült szélcsengők gyakran tompák és nem elégé élesek. A szélcsengő azonban ne legyen lármás, hanem harmonikus hatást kell gyakorolnia.
Hasznos dolog harangokat vagy szélcsengőket a bejáratnál alkalmazni. Ezek egyrészt magukkal vonzzák a csít, és így pozitív energiákat hoznak a házba, másrészt a csí itt hosszabb ideig elidőzhet, és nem hagyja el túl gyorsan a házat.