Kolibri kertészet
  • 0

Az évelők és az egynyári virágok

A kert alapszerkezetét alkotó fák és bokrok harmonikus egésszé forrnak össze az évelő és az egynyári virágokkal. Feltűnő módon jelenítik meg a természet sokféleségét, és színpompájukkal annyi örömet szereznek az embernek, amennyit a kert egyetlen más eleme sem.

Az évelők és az egynyári virágok

 

Levélzetük és virágaik sokfélesége révén a feng shui kertésznek tág teret engednek az alkotáshoz. Minden évelő és egynyári növény – a fákhoz hasonlóan – besorolható az egyes elemekhez. Ezt a tulajdonságot kihasználva, ha kertünk bizonyos részén túlsúlyba kerülne valamelyik elem, az évelők ültetésével könnyedén ellensúlyozhatjuk.
 

A feng shui tényezők mellett természetesen kertészeti szempontokat is figyelembe kell venni. Feltétlenül figyelembe kell vennünk a különböző növények igényeit, illetve olyan növényeket keressünk, amelyeknek megfelelnek a kertünkben kiválasztott termőhely adottságai.
 

A hagymás és a gumós növények botanikailag szintén az évelőkhöz tartoznak. Hagymáikból hajtanak ki, és nem sokkal a virágzás után ezek a növények elhalnak, és csak a föld alatti szerv marad meg belőlük, amely a földben pihen következő tavaszig. A gumósok különösen színpompás, tavasszal virágzó fajták ismertek: a krókuszok, tulipánok és nárciszfélék. Emellett számos olyan hagymás és gumós növény létezik, amelyek a nyári vagy őszi kertet borítják virágba, például a kardvirágok, liliomok és a dáliák.