A tavasz csúcspontjai: A hagymás virágokA tavasz csúcspontjai: A hagymás virágok

Már most gondoskodjunk a következő tavasz csúcspontjairól – a hagymás virágok hatalmas fajtaválasztékának legszebb ritkaságaival. Sok hobbikertész már az ősz kezdetén a következő tavaszra gondol. Még nincs vége a kertidénynek, de a következő szezon virághagymáit már a földbe lehet rakni.
TahitiA korán nyíló markáns virágújdonságok között különlegességnek számít a Queen of Night vagy a Blue Diamond tulipán Ezek sötét színét legjobban a fehér virágpartnerek vagy az ezüstszürke levéldísz (pl. gyapjas tisztesfű, üröm) emelik ki.
A nárciszoknál tökéletes látványt nyújt a Tahiti fajta, mely több héten keresztül díszíti a tavaszi ágyást. Mélyen behasított koronája narancs színben tündököl. Vágott virágként is sokáig tartós dísz marad.
 


A Blue Pearl krókusz és a Cream Beauty egymás mellé ültetve csodálatos kísérői lehetnek a magasabb szárú korán virágzó tulipánoknak.

A Mount Hood fürtös gyöngyike fehér sapkája krókuszokkal csoportosan ültetve bontakozik ki teljes szépségében. Ültessük élénk színű, alacsony tulipánok mellé.Vissza

©2008 Kolibri dísznövény kertészet