Kolibri kertészet
  • 0

A szobanövények

A szobanövények mindig újabb és újabb életerőről gondoskodnak.

A szobanövények

A csí megerősítésének legjobb és legtermészetesebb eszközei. Ha lakásunkban a legkülönbözőbb növényeket tartjuk, úgy azok – egymás eltérő tulajdonságait kiegészítve – gondoskodnak arról. Hogy a csí kiegyensúlyozottan áramolhasson.
Figyeljünk azonban arra, hogy hegyes levelű, szúrós növényeket, kaktuszokat, dracénát ne állítsunk ülőgarnitúrák mellé vagy a hálószobába. Ezek ártó erőt, shát gerjeszthetnek, s jelentősen ronthatják közérzetünket.
 

A szobanövények és a virágok alkalmasak arra, hogy energiahiányban szenvedő terekbe, sötét sarkokba vagy tetőtéri zugokba csít juttassanak, illetve azt megerősítsék. Természetesen ezekre a helyekre csak olyan növényeket állítsunk, amelyek tűrik a gyengébb fényviszonyokat, mint pl. a borostyán.
A növényekkel egyes helyek energiaproblémáit is megoldhatjuk. A hosszú terekben, pl. folyosókon gyorsan áramló csít lelassíthatjuk, ha minden egyes sarokban elhelyezünk egy-egy dúsabb növényt.
A növények a konyhában is gondoskodnak az energiáról. Azok a növények, amelyeknek több a jinjük, nyugodt atmoszférát és harmonikus csít teremtenek (orchidea) a hálószobában.a több janggal bíró növények mozgásba hozhatják a szobasarkokban stagnáló csít. Tegyünk ilyen helyekre jukkát vagy dracénát.
 

Fontos azonban, hogy ápoljuk növényeinket. Gondoskodjunk róluk, locsoljuk őket igényük szerint, állítsuk a megfelelő helyre és néha zuhanyozzuk le őket a fürdőszobában.
Mint minden egyes feng shui eszközre, így a növényekre is igaz, hogy amelyek tetszenek nekünk, amelyekhez különösen vonzódunk, jót tesz nekünk – attól függetlenül. Hogy szerepel –e a listán vagy nem. Biztosan észre fogjuk venni, hogy egy tarka virágcsokor, különösen a zordabb évszakokban, erősíti a csínket.
Röviden tekintsük át, hogy mely növények és virágok erősítik az öt elem csíjét.