Kolibri kertészet
  • 0

A mozgó tárgyak és a víz szerepe az energiaáramlásban

A mozgó dolgok a szélcsengőhöz hasonlóan rezgéseket váltanak ki a levegőben, s ezzel gazdagítják a csít.

A mozgó tárgyak és a víz szerepe az energiaáramlásban

A gyerekszobában gyakran akasztunk fel ilyen mozgó tárgyakat. Ott élénkítő hatásuk van. Az ágy fölé azonban soha ne helyezzünk ilyeneket.
 

mozgó origami

A mozgó holmik kitűnően alkalmasak arra, hogy kijelöljük velük egy tér vagy a lakás központját: ennek nyomán fokozódik vagy stabilizálódik a térenergia. A mozgó tárgyak harmonizáló energiáról gondoskodnak olyan élettelen terekben, mint a gardróbok vagy a fürdőszoba.
A különböző motívumokkal további rezgéseket idézhetünk elő. A madárfigurás mozgók a könnyedséget szimbolizálják, a delfinek pedig a vidám, oldott hangulatról gondoskodnak.
Minden, ami mozog, magához vonzza a csít, s szétszórja a shát. Az örökmozgók mellett szélkereket, vagy könnyen mozgásba jövő anyagokat, például zászlókat is alkalmazhatunk.
 

sarok akvárium

A víz a feng shui egyik fontos segítőeszköze. Egy akvárium, amely egyesíti a víz mozgásának, a növényeknek és az állatoknak a csíjét, ideális energiaforrása az egész lakásnak. Az akváriumhoz csakis igazi halakat és növényeket vásároljunk! Tegyünk a vízbe kavicsokat és kagylókat is!
Az akvárium helyett különböző formában kapható szobai szökőkutat is választhatunk. A csít a vízhez hasonlóan stimulálják a különböző vízi motívumokkal ellátott képek is.