Kolibri kertészet
  • 0

7 depresszióűző tanács

Karola 2023. október 18.

Permetezzen vidámságot!
Öntsön egy tégelybe 4 ml jojobaolajat, adjon hozzá 4 csepp narancsvirágolajat, 3 csepp levendula- és 2 csepp rózsaolajat. Rázza össze a keveréket, öntsön egy keveset a vidító illatszerből a párásító vizéhez. Az illatos permet hamar eloszlik a lakásban, aki belép, rögtön vidámabbnak fogja érezni magát.

7 depresszióűző tanács

Fürödjön a boldogságért!
Élénkítő fürdőolajat készíthet 4 csepp levendulaolaj, 3 csepp rozmaring- és 2 csepp citromolaj keverékéből. Adja a meleg fürdővízhez, és merüljön bele legalább 20 percre.

 

Vegye körül magát virágokkal!
A színes virágok élettel töltik meg a lakást, ezáltal pozitív hatást gyakorolnak hangulatára. Vegyen narancssárga virágokat, mert ez a szín elűzi a pesszimizmust és az ernyedtséget, erősíti az immunrendszert, és mozgósítja a szervezet öngyógyító folyamatait.

 

Teázzon!
Rosszkedv esetén jót tehet egy csésze tea hangulatjavító gyógynövényekből. Keverjen össze 20g citromfüvet, 40g orbáncfüvet, 10g macskagyökeret, 10g rozmaringot és 20g galagonyát. Tegyen a csészéjébe egy teáskanálnyit a keverékből, forrázza le, hagyja 5 percig állni, majd szűrje le. Naponta kétszer langyosra hűtve fogyassza.

 

Viseljen napékszert!
A napkő néven ismert oligoklász ásványnak hangulatjavító, depresszió elleni hatása van. A szikrázó narancsarany színű kő fokozza az életörömöt. Ha egy fehér gyertya elé helyezi, az egész lakásban érezhető lesz oltalmazó energiája.

 

Nézzen az ég felé!
A természetes napfény szabályozza az ébrenlét és az alvás ritmusát, hatással van a hormonrendszerre, befolyásolja a vérnyomást és az anyagcserét, fokozza a méregtelenítő folyamatokat, ezért amikor csak teheti, behunyt szemmel fordítsa arcát a Nap felé, és pihenjen így 10-15 percig.

 

Préseljen édesköményt!
Frissen préselt édeskömény levével dörzsölje be naponta 2-3 alkalommal halántékát, homlokát, mellét és gyomrát. A melankólia néhány nap múlva biztos elmúlik.