Kertépítés Kertépítés, automata öntözőrendszerek telepítéseA mai rohanó világban mindenkinek szüksége van nyugalomra, csendre. Ennek egyik forrása a szakszerűen megépített kert lehet. Cégünk vállalja kertjének kiépítését és további gondozását is.
 

GyepMinden kert egyedi – méretét, domborzatát, növényzetét tekintve. Ezért tartjuk fontosnak a személyes konzultációt és a terepszemlét. Ezt követően elkészítünk egy tervet, melyet addig finomítunk a további egyeztetések során, míg minden adottságot, módosítani valót figyelembe véve, elkészül az Ön elképzeléseinek megfelelő változat.
A terven ábrázoljuk az ültetendő növényeket, építményeket, utakat, kertberendezési tárgyakat. Ha Ön igényli, a FENG SHUI elvei alapján is elkészíthetjük kerttervét.
Amennyiben ez elnyerte tetszését, megbeszéljük az árajánlatot. A megegyezést követően elkezdődhetnek a tereprendezési munkák.
Az építés, fenntartás mellett vállaljuk már meglévő, elöregedett kertek átépítését, valamint kerti tavak, sziklakertek létesítését is.
Kertfenntartás:
Az elkészült kerttel sem hagyjuk magára Önt, ha igényli, további fenntartását is ellátjuk. Így kertje – a szakszerű gondozás következtében – mindig legszebb formáját fogja mutatni.

  • Vállaljuk:
    - Gyepfelületek teljes kivitelezését, kezelését (nyírás, pótlás, gyomirtózás, levegőztetés stb.)
  • - Tavak kiépítését, szakszerű kezelését
  • - Kerti dísznövények, fák, cserjék évszaknak megfelelő ellátását
  • - Sövények ifjítását, metszését, alakítását
  • - Automata öntözőrendszerek telepítését, már meglévők karbantartását, bővítését
  • PergolaAz évszaknak megfelelő növények összeválogatása az ültetési terv alapján készül. A kert vázát a fák és a nagyobb cserjék adják. Ezek elhelyezése hosszú távra szól, ezért fontos figyelembe venni az adott fajták igényeit, magasságát és egyéb jellemzőit. Kiválasztásuk, darabszámuk meghatározása döntő fontosságú. Az örökzöldek gondoskodnak az állandóság érzetéről, télen is üde színfoltjai a kertnek, míg a cserjék a folytonos változás képviselői. Tarka leveleik és virágaik színesebbé teszik mindennapjainkat. Az egy- illetve kétnyári növények, valamint az évelő dísznövények harmonikusan összeválogatva színpompás látványt nyújtanak.

     


SziklakertSziklakertek építése:
Önmagában egy sziklakert megépítése nem nagy művészet, de ahhoz, hogy környezetével összhangban legyen, és növényei minden hónapban a legszebb formájukat mutassák, szükség van némi ismeretre és jártasságra. Áthidalhatunk vele esetleges szintkülönbségeket, lejtők, rézsűk is díszíthetők vele, de egyszerű dekorációs elemként is nagyon mutatós lehet.

 

 

 


Térburkolás:

 A térburkolás munkálata:

- Területfelmérés

- Az alap kiásása

- Szegélyrögzítés

- Murva elterítése

- Döngölés

- A végleges szint beállítása Homokkal

-  Burkolás

- Ledöngölése lapvibrátorral


Kerti tóKerti tavak kiépítése:
A kerti tó nagyobb vonzerőt gyakorol ránk, mint bármely más létesítmény a kertben. Különleges virágaival, a fény visszatükrözésével megnyugtató és felüdítő élményt nyújt. Egy tó helyesen kapcsolva a kert összképébe, rendkívüli mértékben képes gazdagítani azt. Rosszul alkalmazva viszont minden szép tervünket meghiúsíthatja, mert idegesítővé válik. Hogy ezt elkerüljük, megfontoltan, a teljes kertkompozíciót figyelembe véve kell elkezdeni a tervezést. Természetesen ezt is az Ön elképzelései alapján készítjük el. A megbeszélés után elkezdődhet a munka.
A meder kézi vagy gépi kiásása után kialakítjuk a növényültető lépcsőket. A partszélek vízszintbe állítása szintén egy fontos munkafázis. Ezután következik a meder bélelése. Ehhez homokot és geotextíliát használunk. Ezekre helyezzük rá a tófóliát. Beépítjük a vízigépészeti eszközöket (szűrők, világítás, szivattyúk, szökőkút stb.) A munka koronázásaként betelepítjük a növényeket. Ezek után a tó feltölthető vízzel. Halakat csak 10-15 nap múlva lehet a tóba helyezni, a letisztulási folyamat befelyeződésekor.
Igény szerint a tó további gondozását is vállaljuk.


SzórófejAutomata öntözőrendszerek kiépítése, meglévők karbantartása, bővítése:
A szemet gyönyörködtető, smaragdzöld gyepeket általában automata locsolórendszerekkel gondozzák. Akinek kevés az ideje, de szeretne szép kertet, egészséges növényeket, annak jó oka van rá, hogy ilyet használjon. Már meglévő kertjébe is lehet utólag öntözőrendszert telepíteni.
Az automata öntözőrendszer használatával időt és pénzt takarít meg:

- A locsolórendszer önállóan dolgozik, nem igényel felügyeletet
- A legoptimálisabb locsolási időszak az éjszaka és a hajnal, mert így kisebb a párolgási veszteség, tehát kevesebb vízzel is tökéletes eredmény érhető el.
- Nyugodtan elmehet nyaralni is, mert a rendszer beprogramozható, és gondoskodik minden nap a szükséges vízmennyiségről.
- Az esőérzékelőnek köszönhetően, ha van elegendő természetes csapadék, az öntözés nem indul el.
- Az öntözőrendszer – ha nem üzemel – gyakorlatilag észrevehetetlen, mivel csak működés közben emelkednek ki a szórófejek a talajból.
- Ugyanezen okból nem akadályozza a fűnyírást sem.
- Az öntözőrendszer olyan sebességgel juttatja ki a vizet, hogy a víznek elegendő ideje van a talajba szivárogni. Kézi locsoláskor általában csak a talaj felső rétege ázik, így a dísznövények gyökérzete sekélyessé válik, azaz csak a felső réteget szövi át, és ez a növény pusztulásához is vezethet. Megfelelő öntözéssel kertje szebb és erőteljesebb lesz.
- A szórófejek finoman elporlasztják a vizet, így a lehulló csapadék nem mossa ki és nem veri le a talajt.
- Az öntözési rendszer nemcsak a pázsit, de a kert összes többi növényének a locsolására is alkalmas. Sokan nem is képzelik, hogy a szórófejeket bármilyen szögbe, körcikkbe vagy akár sávba is be lehet állítani, ezáltal is alkalmazkodik a növények eltérő igényeihez.
- A kiépítés ára általában már 2 év alatt megtérül.
- Öntözőrendszerének téliesítését is vállaljuk.


Ha szolgáltatásaink felkeltették érdeklődését, hívjon minket bizalommal, vagy írjon levelet:
Tel.: 06/30-6265173
e-mail: info@kolibrikerteszet.hu
 

©2008 Kolibri dísznövény kertészet