Szénanátha kezeléseSzénanátha kezelése

Minden második ember valamilyen allergiában szenved, s számuk drámaian növekszik. Az érintettek 98%-nak esetében a környezeti eredetű méreganyagok okolhatók.Egyre több ember egészsége jut a teherbíróképesség határáig. Az immunrendszer a káros környezeti tényezőktől meggyengül, és „kicsordul a pohár” ! Az egyik leggyakoribb allergia a szénanátha.
Oka: a meggyengült immunrendszer miatt a fehérjeemésztési képesség is meggyengül, nagy mennyiségű tápanyagfehérjével kell megküzdeni. A pollenekben lévő fehérjékre nem tud a szervezet megfelelően reagálni, ezért a védekezőrendszer arra kényszerül, hogy ezekre a behatolókra fokozott antitestképzéssel válaszoljon, így allergia lép fel.
 

Néhány természetes gyógymód:

 

1. a Müller – Burzler-féle vitaminos méregtelenítés: C, E, D, karotin, Q10 koenzim életfontosságú vitaminok enyhén megemelt dózisú együttszedése a szervezetet méregtelenítésre készteti.
 


2. Gyógynövényterápia:

 

 - Hozzávalók: 10 gr cickafarkvirág, 90 gr kamilla, 10 gr citromfű
1 evőkanálnyi mennyiséget 2 dl vízzel leforrázunk, 20 percig állni hagyjuk, és naponta kétszer evés után isszuk.


 - Hozzávalók: 100 gr diólevél, 100 gr orbáncfű, 50 gr csalán, 100 gr mezei zsúrló
2 evőkanálnyi mennyiséget 6-8 órán keresztül langyos vízben áztatunk, aztán felforraljuk. Leszűrjük, és naponta kétszer, étkezés után isszuk.

 

 -  Roboráló teakeverék:
Hozzávalók: 30 gr ezerjófű, 100 gr borsmenta, 100 gr apróbojtorján, 100 gr kakukkfű
Ugyanúgy készítjük és adagoljuk, mint az előző teát. Erősíti a szervezetet, javítja a májműködést, s gyorsítja a salakanyagok eltávozását a szervezetből.


 

 

3. Léböjtkúra:

- 3 dl sárgarépalé, 1,8 dl spenótlé (vagy 0,5 dl zellerlé), 1,2 dl tormalé
 

- 3 dl sárgarépalé, 1 dl céklalé, 1 dl uborkalé, 1,5 dl zellerlé, 1 dl fekete vagy pirosreteklé
 

- 30 dkg cékla leve, 10 dkg sárgarépa leve, 10 dkg zellergumó leve, 3 dkg retek leve, 1 burgonya nedve.
 

Ezek a zöldségléadagok 1 napra szólnak. Alkalmazásuk alatt tartsunk böjtöt vagy lehetőleg csak nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk. Maximum 3 napig tarthatunk ilyen léböjtkúrát.

 Vissza

©2008 Kolibri dísznövény kertészet