Sárgadinnye Ananász

Sárgadinnye Ananász

Rövid tenyészidejű, szabadföldi, ezüstös sárga héjú, húsa sárga. A sárgadinnye külnösen melegigényes növény. Védett, napos helyre ültessük.

  • Súly: 2 g
- HUF    

Áprilisban 18 fokos helyen ültessük cserepekbe 2-2 magot. Kelés után a gyengébbet távolítsuk el. Májusban 1 méteres tőtávolságra ültessük ki őket a szabad földbe. Rendszeresen öntözzük. Mihelyt a palánta 3 lombleveles, távolítsuk el a csúcsrügyet. Ezután az oldalhajtások kezdenek fejlődni. 3 levél felett ezeket is csípjük vissza. A dinnyéket akkor szedjük, amikor a vége kicsit puha.

 

Mostanáig nálunk a sárgadinnyét csak melegházban vagy fóliaalagútban termesztették. Viszont az új fajták szabadföldi termesztésben is megérnek. Ennek egyik előnye az, hogy a gombás betegségek, mint például a lisztharmat, szabadföldi termesztésben csak nagyon ritkán fordulnak elő. Fontos a napos, széltől védett ágyás. Kevésbé kedvező éghajlatú vidékeken készítsünk az ágyások köré egy k. 40 cm magas, falécekből álló keretet, és a növényeket a virágzási idő kezdetéig takarjuk le vliesszel vagy fóliával. A gazdag gyümölcstermésre meghatározó az augusztus közepéig tartó időszak. Virágzás idején a hőmérséklet legalább 24 C-ig kell hogy emelkedjen, mert csak így lesz minden rendben a beporzással. Nedves időjárás esetén a pollen könnyen ráragad a dinnyevirágra, ami akadályozza a rovarokat a beporzásban. Ilyen esetben segíthetünk egy puha ecsettel. Először vegyünk le egy kevés virágport a hímnemű virág porzójáról, azután az ecsetet óvatosan nyomjuk rá a nőnemű virág (felismerhető a szár tövén látható megvastagodásról) bibéjére. A legkedvezőbb időpont a beporzás segítésére a kora reggeltől késő délelőttig tartó időszak.

 

A dinnyetermesztésről többet megtudhat ITT.Ajánlott kapcsolódó termékek:


Vissza

©2008 Kolibri dísznövény kertészet