Őszi áfonyássütemény
Hozzávalók:
200 g vaj
200 g cukor
4 tojás
1 tk. fahéj
2 tk. kakaó
200 g tönkölyliszt
150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 g őrölt mogyoró
2 tk. sütőpor
áfonypép
csokoládémáz
A vajat a cukorral és a tojásokkal keverjük habosra, és adjuk hozzá a mogyorót. Tegyük egy tálba a kétféle lisztet, szórjuk hozzá az őrölt fahéjat, a kakaót és a sütőport is és keverjük össze a masszával. A tésztát végül törtsük kapcsos sütőformába és sütőben 180 C-on kb. 55 percig süssük. A sütési idő felénél letakarhatjuk sütőpapírral. Kihűlés után a süteményt hosszában vágjuk félbe, mindkét felet kenjük meg áfonyapéppel, majd a megkent felükkel tegyük egymásra öket. Kívülről is kenjük be áfonyapéppel, és hagyjuk állni kb. 15 percet, hogy a tészta magába szívja. Ezután vonjuk be csokoládémázzal a süteményt.