Nyár végén, ősszel és télen fogyasztható ízletes saláta. Árnyékos, félárnyékos helyre ültessük, mert napon keserű lesz.
3 hónappal a vetés után kezdjük el a halványítást. Ilyenkor a növények szárazak legyenek!
Helyezzünk föléjük lefordított, elzárt kifolyónyílású cserepet, vagy fekete fóliát. Más módszer szerint a növényeket húzzuk ki a talajból, és a belső részeket a fénytől védendő, a leveleiket összekötjük. Ezután vermeljük nedves földdel telt ládákba és tegyük hűvös, fagymentes helyre. Háromheti halványítás után a növény közepe kifehéredik, elveszti kesernyés ízét. Ekkor fogyasztható.
A saláták termesztéséről többet megtudhat ITT.
Álmai növényei, egy kattintásra – frissen, közvetlenül a kertészetünkből, barátságos kiszolgálás és kedvező árak 2006 óta!
Webáruház kategóriák