Búza Biomag
A búzaszem un. embrió része, csíraállománya gazdagon bővelkedik ásványi anyagokban, amelyek szerepet játszanak a búzaszem egészséges fejlődésében, növekedésében, érésében. Melyek ezek a nélkülözhetetlen ásványi anyagok, vitaminok? Elsőként a magas E-vitamin, kálium, foszfortartalom emelendő ki, de a vas, cink, B1-, B2-, B6-vitamin, folsav, biotin, króm, magnézium, kalcium mennyisége sem lebecsülendő.
Mindezek a felsorolt nyomelemek, ásványi anyagok nagyon jelentős élettani és biokémiai funkciót töltenek be az emberi szervezetben. A csírák az első 2-3 napban a legédesebb ízűek.
Hogyan csíráztassunk?
Csíráztató tálban vagy nedves szűrőpapíron
1. Két evőkanálnyi magot válogatás és mosás után áztassunk be langyos vízbe a csíráztató tál alsó részében. A gabonák 12, az apró magvak 4–8, a nagyobbak 24 óra alatt duzzadnak meg.
2. Szűrjük le a vizet, mossuk át a magvakat, és tegyük őket a csíráztató tál lyukas aljú részébe. Az edényt jól szellőző, 17–22 C-fokos helyen tartsuk. Ha a tálkészlet többemeletes, többfajta magot is csíráztathatunk.
3. Minden reggel és este langyos vízzel mossuk át a csírákat. Ha elérték a szükséges nagyságot, még egyszer öblítsük át őket. Fogyasztásig tartsuk hűtőben.
Egész évben vethető. Naponta kétszer öblítsük át friss vízzel. Csírázási idő: 3 nap.